A d-mannóz előnyei

Mindannyian hallottunk már, hogy sok áfonyalevet kell inni, ha húgyúti fertőzéstől szenvedünk, ugye? Nos ez nem véletlen, hiszen az áfonyalében rengeteg D-mannóz nevű cukrot találunk, ami antibakteriális szerként működik a szervezetben. A D-mannóz egyébként egy olyan egyszerű cukor, ami nagyon hasonlít a glükózhoz, sőt tulajdonképpen annak tükörképe. Ez az anyag nagy mennyiségben fordul elő a különböző gyümölcsökben, sőt még néhány zöldségben is. A d-mannóz komponensei és felszívódási folyamata által kiválóan alkalmas a húgyhólyag és a húgyutak fertőzéseinek gyógyítására.

dmannoseforras

A D-mannóz felszívódása

A D-mannóz vagy mannóz egyes növények cukortartalmát jelentik, melyek elfogyasztva nem jól szívódnak fel az emberi szervezetben. A D-mannóz nem fog a véráramba kerülni. Néhány előzetes kutatás kimutatta, hogy a mannóz 90%-a a vizelettel együtt változatlan formában ürül az elfogyasztást követő 30-60 percben. Vagyis a mannóz nem metabolizálódik, mint más cukrok a szervezetben, így nem módosítja a vércukorszintet, ezért a cukorbetegek is előszeretettel fogyaszthatják. Mivel a D-mannóz tulajdonképpen a vesén és a húgyhólyagon keresztül halad át, így konkrétan maximálisan képes átmosni a szervezetet.

A D-mannóz antibakteriális

A D-mannóz képes teljesen átfertőtleníteni a húgyutakat és a húgyhólyagot, miközben keresztül halad rajtuk. Ezek a cukrok nemcsak a nyálkahártyát tisztítják meg, hanem a térhatású baktériunmsejtek létezését lehetetlenné téve fertőtlenítik ezeket a területeket. a baktériumokat szabadon lebegő sejtekké változtatja át, melyek a vizelettel együtt távoznak a szervezetből. Sajnos a nők közel fele megtapasztalja a húgyúti fertőzések borzadalmát életük során legalább egyszer. A fertőzésekért okolható baktérium az E-coli, mely a húgyúti fertőzések 90 %-át előidézi. Az e-coli egyébként természetes állapotában a gyomor- és a bélrendszerben található meg, de elszaporodása során bekerül a húgyutakba is, ami fertőzéshez vezet. Azonban a d-mannózzal jelentősen csökkenthető az e-coli a húgyutakban már akár egy nap alatt is.

D-mannóz termékek

D-Mannose 500 mg kapszula120db (NOW)

D-Mannose 500 mg kapszula 120db (NOW)

D-mannózt tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula a húgyútak egészségéért. A közkedvelt d-mannóz por kapszulás kivitelben.

Ár: 9475 Ft
Megnézem

CYS-Control forte 15db

CYS-Control forte 15db

Cys-Control Forte egy tőzegáfonya, D-mannóz és csarab valamint bifidobaktérium tartalmú étrend-kiegészítő cukorral és édesítőszerrel.

Ár: 5690 Ft
Megnézem
Újdonság

Nutrilab AmerikaiTőzegáfonya + D mannóz kapszula 60 db

Nutrilab Amerikai Tőzegáfonya + D mannóz kapszula 60 db

Amerikai tőzegáfonya és d-mannóz növényi kapszulában. Vegetáriánusok is fogyaszthatják!

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!