D-Mannose rendelése

Megoldások a húgyúti fertőzések kezelésére

A húgyúti fertőzés a húgyutak vagy a húgyhólyag bakteriális fertőzését jelenti. Tünetei közé tartozik a gyakori vizelés, a vizelési fájdalom és az égető alhasi fájdalom is. Általában ezeket a fertőzéseket néhány napos antibiotikumos kúrával meg lehet gyógyítani, azonban számos alternatív módszer kínálkozik a betegség gyógyítására.

c-vitamin

Vörös áfonya

ha húgyúti fertőzéstől szenvedünk, akkor a vörös áfonya kapszula vagy tabletta formájában, illetve tiszta ivóléként segíthet orvosolni a problémát. A vörös áfonya megvédi a húgyhólyagot azáltal, hogy megakadályozza a baktériumok letapadását a húgyutak falán. Ez lehetővé teszi, hogy ezek a baktériumok a vizeletben lebegjenek, majd ürítéskor azzal együtt távozzanak. 

D-mannóz

Már beszéltünk arról, hogy a D-mannóz milyen hatékonyan képes kiüríteni a baktériumokat a húgyrendszerből. Por és kapszula formájában juthatunk hozzá ehhez az anyaghoz, ami megakadályozza, hogy az e-colik csillóikkal a húgyhólyag falára kötődjenek. A D-mannóz megakadályozza tehát a baktériumok további terjedését, eltünteti azokat, így a megelőzésben is fontos szerepet játszik.

C-vitamin

A C-vitaminról vagy az aszkorbinsavról kimutatták, hogy képes megakadályozni, hogy a terhes nőknél húgyúti fertőzések alakulhassanak ki. 2008 szeptemberében az Alternative medicine szaklapban publikált tanulmány egy kutatásról számol be, ahol 110 terhes nőt vizsgáltak, akik naponta 1000 mg C-vitamint fogyasztottak. Mindössze 12,7%-uknál jelentkezett enyhe húgyúti fertőzés, a többieknél erre utaló jel sem volt. A C-vitamin csökkenti a vizelet savasságát, ami barátságtalan környezetet jelent a baktériumok számára.

Probiotikumok

A probiotikumok olyan típusú étrendkiegészítők, melyek egészséges és hasznos baktériumokat tartalmaznak. A probiotikumokat megtaláljuk a joghurtban, a savanyított tejben és bizonyos gyümölcslevekben is. Ha naponta kétszer szájon át fogyasztunk probiotikumot, akkor megakadályozzunk a káros baktériumok növekedését és megelőzzük vele a húgyúti fertőzések újbóli kialakulását.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!