A mannózt tartalmazó étrendkiegészítők

A mannóz és ezenfelül még a galaktóz is a nyolc legfontosabb glikotápanyag egyikeként szereplenek az emberi szervezetben. Ezek az anyagok olyan cukrok, melyek a szervezetben glikoproteinek vagy glikolipidek formájában tárolódnak. Mindkét cukrot friss gyümölccsel és zöldséggel pótolhatjuk, de ma már étrendkiegészítők formájában is találkozhatunk velük. Sőt a legtöbb étrendkiegészítőben nagy koncentrációban vagy kisebben, de találunk mannózt vagy galaktózt.

aloe-vera-dmannose

Aloe Vera kivonatok és kapszulák

Az aloe vera egy jól ismert gyógynövény, melyet már évszázadok óta használják, hogy megnyugtassa az égési sérüléseket, a rovarcsípéseket, hogy javítsa a bőr és a haj állapotát és enyhítse a gyomorbántalmak tüneteit. A klímaberendezések és a kozmetikai termékek bőrkárosító hatásai miatt elengedhetetlen az aloa verát tartalmazó készítmények használata. A növény, ez a kaktuszfajta hosszú, nedvdús levelekkel rendelkezik és a Healing Cancer honlapján kutatások igazolják, hogy kiváló forrása a mannóznak. A mannózt is tartalmazó aloe vera készítmények megerősítik az immunrendszert és jó hatással vannak az emésztőrendszerrel. Mielőtt azonban ilyen készítményt vásárolnánk, mindenképpen konzultáljunk kezelőorvosunkkal vagy gyógyszerészünkkel.

Útifű kapszulák

Az útifű vagy más nevén a spanyol psyllim vagy indiai plantágó egyaránt tartalmaz mannózt és galaktózt. az útifű kiegészítők általában tea vagy por formájában kaphatóak és leggyakrabban gasztrointesztinális panaszok és légzőszervi betegségek tüneteinek enyhítésére és gyógyítására használják. azonban azt fontos tudni, hogy a terhes vagy a szoptató nők nem szedhetik ezeket a kiegészítőket, mert magas mannóz tartalma ellenére mellékhatásokat produkálhatnak ezek a termékek.

Glyconutriens kapszulák

Vannak olyan táplálékkiegészítők is, melyek tiszta formában tartalmaznak mannózt vagy galaktózt. ezek tabletták vagy por formában is elérhetőek.Az American Cancer Society rámutatott arra, hogy ezek a kiegészítők ugyan nem gyógyítják a rákot, mégis nagy szerepük van a megelőzésben. Bizonyított az a tény is, hogy nagy jelentőségük van a glikoproteinek cellás kommunikációjában, ezért fontos az immunrendszer egészségének megőrzése szempontjából.

D-Mannose 500 mg kapszula120db (NOW)

-7% D-Mannose 500 mg kapszula 120db (NOW)

D-Mannose 500mg 120db kapszula. Hólyaghurutra, húgyúti fertőzésekre. Kimossa a nem kívánatos részecskéket. 

Ár: 7990 Ft
8590 Ft
Megnézem

CYS-Control Fort 14db

-27% CYS-Control Fort 14db

Cys-Control® FORT D-mannóz a húgyutak egészségének fenntartásához - Tőzegáfonya, D-mannóz és csarab tartalmú étrend-kiegészítő cukorral és

Ár: 4350 Ft
5990 Ft
Megnézem

Vitaking D-mannose por100g

-8% Vitaking D-mannose por 100g

A D-mannose (d mannóz) egy természetben előforduló egyszerű cukormolekula ami hasonlít a glükóz molekulára, de csak nagyon kis mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben. Nagy része a vesén keresztül kerül kiválasztásra és

Ár: 5900 Ft
6390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!