A d-mannóz legjobb természetes forrásai a tőzegáfonya és a vörösáfonya. Kisebb mennyiségben az almában, a barackban, valamint egyes zöldségfélékben is megtalálható, hozzájuthatunk továbbá d-mannóz étrend-kiegészítők fogyasztásával is.
A tőzegáfonya és a vörösáfonya egyaránt igen gazdag tápanyag-tartalommal rendelkeznek, fogyasztásukkal hozzájárulhatunk a húgyutak egészségének fenntartásához és a húgyúti fertőzések megelőzéséhez. A tőzeg- és vörösáfonyában jelentős mennyiségű d-mannóz található meg, mely antibakteriális hatással rendelkezik, elősegítheti az immunrendszer erősségének megőrzését és a gyulladások csökkenését.
A kellemesen fanyar aromával rendelkező tőzeg- és vörösáfonyát nassolnivalóként is fogyaszthatjuk, s könnyedén beilleszthetjük étrendünkbe: hozzáadhatjuk őket turmixhoz, joghurthoz, müzlihez vagy akár salátához, alkalmazhatjuk muffinok és egyéb sütemények összetevőjeként. A szárított áfonyát felhasználhatjuk tea vagy házi készítésű limonádé ízesítéséhez is.
A rostdús, édes gyümölcs a d-mannóz mellett A- és C-vitaminokat, káliumot, vasat, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. 100 g nyers őszibarack energiatartalma 39 kcal (165 kJ).
A tőzeg- és vörösáfonyánál jelentősen kisebb mennyiségben, de az alma is tartalmaz d-mannózt. Az alma ezen kívül rostok, antioxidánsok és vitaminok kiváló forrása, igazi „superfood”, fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk fenntartásához - nem véletlen, hogy közmondásunk is született fogyasztásáról: „Napi egy alma, az orvost a háztól távol tartja”.
Az alma értékes hatóanyagai közé tartozik továbbá az almapektin, mely egy emésztést segítő, vízoldékony étkezési rost. Emésztőrendszerünk egészségének fenntartásához nagyon fontos odafigyelni a megfelelő rostbevitelre, melyben segítségünkre lehetnek az élelmi rostokban gazdag gyümölcsök, például azananász, a grépfrút, az eper, a málna, a mandarin, a narancs, a sárgadinnye, a cseresznye, a kiwi, továbbá a már említett alma, őszibarack és az áfonyafélék.
D-mannózt is tartalmazó zöldségek a zöldbab, a káposzta, valamint a brokkoli. A d-mannóz legjobb élelmi forrásai egyértelműen az áfonyafélék, ugyanakkor kisebb mennyiségben az említett zöldségfélék fogyasztásával is hozzájuthatunk.
100% természetes összetevőből, a húgyutak egészségének megőrzéséért.
D-mannózt tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula a húgyútak egészségéért. A közkedvelt d-mannóz por kapszulás kivitelben.
D-mannózt és aranyvessző kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény 100%-ban természetes, aktív összetevőkkel.